Results 1 to 7 of 7

Topic: T300RS GT + CSP V3 pedal brake issue

  1. #1
    Babyfaced Assassin

    User Info Menu

    T300RS GT + CSP V3 pedal brake issue

    I use drive hub with my thrustmaster T300RS GT wheel base, CSP V3 pedal & TH8A shifter

    In any game like GT sport, Asetto corsa, CSP V3 brake does not fully work. (throttle pedal works well.)

    I push my brake hardly as I can, it works on just 20~30% on GT sport, just half on Asetto corsa.

    I use drivehub on race mod, PS4 controller on controller port, T300 RS GT wheel base on wheel port with PS 3 mod switch on, CSP V3 on accessory port.

    My drivehub firmware is uptodate (V.2.0.0.2)

    How can I make my CSP V3 brake fully work.

    Thank u for reading my issue, let me know.
    Last edited by lazycrow; 3rd May 18 at 19:56.

  2. #2
    Zeal Prophet

    User Info Menu

    Re: T300RS GT + CSP V3 pedal brake issue

    I had a similar issue in PCars with my fanatec wheel (when it had native support). Can you try calibrating your pedals in AC and see if this helps?

  3. #3
    Babyfaced Assassin

    User Info Menu

    Re: T300RS GT + CSP V3 pedal brake issue

    Thanks for your answer.

    I solve this problem.

    On PC, Pedal calibration was done with autocalibration option off.

    After that CSP V3 is woking well.

    Now I have one more problem.

    That is LED indicator is not working.

    I know that LED indicator is working on only PS4 system.

    How can i solve this problem.
    Last edited by lazycrow; 7th May 18 at 09:44.

  4. #4
    My Other Ride Is a Yoshi

    User Info Menu

    Re: T300RS GT + CSP V3 pedal brake issue

    Quote Originally Posted by lazycrow View Post
    Thanks for your answer.

    I solve this problem.

    On PC, Pedal calibration was done with autocalibration option off.

    After that CSP V3 is woking well.

    Now I have one more problem.

    That is LED indicator is not working.

    I know that LED indicator is working on only PS4 system.

    How can i solve this problem.
    Hi! You solved the problem by turning on the autocalibration on fanatec pc driver??

    Thanks!

  5. #5
    Babyfaced Assassin

    User Info Menu

    Re: T300RS GT + CSP V3 pedal brake issue

    You have to turn off the autocalibration and set the max manually!!

  6. The Following 2 Users Say Thank You to lazycrow For This Useful Post:


  7. #6
    My Other Ride Is a Yoshi

    User Info Menu

    Re: T300RS GT + CSP V3 pedal brake issue

    Quote Originally Posted by lazycrow View Post
    You have to turn off the autocalibration and set the max manually!!
    It really worked, it`s a shame that in gran turismo the pedals aren't linear at least I can play normally.

    Thanks again!

  8. #7
    Babyfaced Assassin

    User Info Menu

    Re: T300RS GT + CSP V3 pedal brake issue

    Just set up my new Drivehub using my T300 with brand new CSL Elite load cell pedals. Plugged the wheel ( PS4 mode) into port 1, pedals into port 2. Followed the start up procedure. LED display flashes Fanatec and ended with the rolling figure 8. Got on GT Sport and the wheel worked but pedals did nothing. Stated up a number of times from step 1 and same thing.

    I plugged my pedals into my laptop and set the min/max manually ... Still nothing. Went back and let it set min/max automatically. Still nothing.

    Put the wheel into PS3 mode and plugged the controller into port 1 , wheel port 2, pedals port 3. Now everything worked but had almost no FFB.

    Finally updated the Drivehub ( I know should have done it first). Plugged the wheel into port 1 again and pedals into port 2. The LED is now a solid 0 or maybe D, not sure. But everything is working amazingly. FFB is perfect, no latency, pedals work perfectly. I couldn't be happier.

    So is the drivehub in the mode intended for my set up? I'm thinking is D for direct?

    Anyway, anyone having issues with setting up, don't be a dummy like me. Update the Drivehub, set the Fanatec pedals automatically with the latest Fanatec pedal specific driver. It works perfectly. Hopefully it's in the correct mode. If not, hopefully someone can point me in the right direction.

    Drivehub rocks!

Similar Topics

  1. [PS4] (Solved) G27 - GT Sport Brake Pedal Too Sensitive
    By SimonTrent8000 in forum CronusMAX PLUS Racing Wheel Support - PS4 Wheel Edition
    Replies: 10
    Last Post: 14th December 17, 23:08
  2. [PS4 PRO] Logitech Brake Pedal Calibration
    By Seikenfreak in forum Logitech Racing Wheels Support
    Replies: 2
    Last Post: 10th December 17, 20:33
  3. [XBOX ONE S] Thrustmaster T300RS + T3PA Pro Pedals - Clutch Pedal not responding in Forza 7
    By warpedsoul in forum Thrustmaster Racing Wheels Support
    Replies: 3
    Last Post: 28th November 17, 23:04
  4. Only 99% Steering, Gas, Brake
    By Dirty in forum CronusMAX PLUS Racing Wheel Support - PS4 Wheel Edition
    Replies: 2
    Last Post: 10th June 17, 18:24
  5. [XBOX ONE] Logitech MOMO Brake pedal issue.
    By ReclaimerGT in forum Racing Wheel Support for Xbox One
    Replies: 6
    Last Post: 11th August 16, 06:19

Tags for this Topic

Posting Permissions

  • You may not post new topics
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •